Dostupni linkovi

Marović nema ambiciju da naslijedi Đukanovića




Potpredsjednik Vlade i Demokratske partije socijalista Svetozar Marović rekao je da nema ambicija da bude premijer i šef te stranke, kao i da Milo Đukanović ne treba da se povuče iz politike. Marović je rekao da nema namjeru da se povuče iz javnog života, ali da će o tome na koji način će učestvovati u njemu sam odlučiti.

Marović vjeruje da je Đukanović potreban Vladi i partiji kojoj pripada.On je za podgoričke Vijesti je rekao da u DPS-u još nijesu razgovarali o najavi premijera Đukanovića objavljenoj prošle sedmice da neće ostati na toj funkciji do kraja mandata.

Marović je dematovao navode medija da je u Vladi izolovan i da Đukanović favorizuje drugog potpredsjednika Igora Lukšića pripremajući ga da na Kongresu DPS-a 2011. preuzme funkciju predsednika DPS-a.

"Moji odnosi sa gospodinom Đukanovićem su nepromijenjeni. Mi ne mislimo o svemu isto, ali imamo najviši stepen međusobnog razumijevanja i poštovanja. Njemu je Bog dao talenat da bude lider, a meni dužnost da objašnjavam", kazao je Marović.

"Niti sam u izolaciji, niti imam namjeru da se povlačim iz javnog života", poručio je potpredsjenik DPS.
XS
SM
MD
LG