Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Danas presuda kriminalnoj grupi Pink Panter


Pred Specijalnim sudom danas će biti objavljena presuda na ponovljenom sudjenju kriminalnoj grupi nazvanoj "Pink Panter", optuženoj za pljačku nakita u Tokiju u vrednosti od 1,8 milijardi dinara.

Grupi je sudjeno ponovo pošto je Vrhovni sud Srbije 30. oktobra 2008. godine uvažio žalbe tužilaštva, optuženih i njihovih branilaca i ukinuo prvostepenu presudu Specijalnog suda izrečenu u oktobru 2007. godine.

Članovi kriminalne grupe osudjeni su tada na ukupno 16 godina i osam mjeseci zatvora.

Prvostepeni sud je utvrdio da su optuženi Aleksandar Radulović i Djordjije Rašović krivi jer su 5. marta 2004. godine u Tokiju, uz upotrebu sile, iz zlatare opljačkali dijamantsku ogrlicu, sedam dijamantskih prstenova i dva para dijamantskih mindjuša.

Radulović je osudjen na sedam godina zatvora, Rašović na šest i po godina zatvora, a Snežana Panajotović je osudjena za pomaganje u razbojništvu na tri godine i dva meseca zatvora.

Osudjenima je prvostepenom presudom oduzeta imovinska korist koju su stekli, pa su obavezani da na račun budžeta Srbije plate 100.000 dolara.

Protiv državljanke Velike Britanije Doroti Fasoli Mej, koja je prema optužnici učestvovala u pljački, nije vodjen krivični postupak jer zakonima Velike Britanije nije dozvoljeno izručenje njenih državljana drugim zemljama.
XS
SM
MD
LG