Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Uhapšen bivši Markačev pomoćnikŽeljko Sačić, bivši pomoćnik zapovjednika Specijalne policije i haškog optuženika generala Mladena Markača uhićen je danas u Zagrebu, doznaje se od njegovog branitelja Zvonimira Hodaka.

"Moj branjenik je danas lišen slobode, a policajci su mu rekli da je uhićen zbog kaznenog djela spriječavanja dokazivanja", kazao je Hini Hodak, dodavši kako će policija danas pretražiti Sačićev stan.Iako ne zna o čemu je točno riječ Hodak smatra da je uhićenje povezano s Haškim sudom. "Mislim da je riječ o nastavku dodvoravanja hrvatskih vlasti haškom tužiteljstvu", kazao je.

Načelnik ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec potvrdio je uhićenje, no o razlozima za sada nije želio govoriti. Najavio je uskoro službeno policijsko priopćenje.

Neki mediji objavili su da je Sačić uhićen zbog zločina u selu Gruborima u kojem je 25. kolovoza 1995., tri tjedna nakon akcije "Oluja" ubijeno petero starijih srpskih civila.

Sačića je s tim zločinom u iskazu haaškim istražiteljima povezao policijski koordinator za Knin u vrijeme "Oluje" Stjepan Buhin, rekavši kako vjeruje da je Sačić pokušao prikriti zločin u Gruborima, jednu od najtežih inkriminacija iz haaške optužnice protiv Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača.
XS
SM
MD
LG