Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Napadač na Berlusconija "žali zbog kukavičkog napada"Italijan Massimo Tartaglia koji je premijera Silvija Berlusconija pogodio figuricom milanske katedrale pri čemu mu je polomio dva zuba i nos, izrazio je žaljenje zbog svog "kukavičkog i ishitrenog" napada, izjavili su danas advokati optuženog.

Poznato je da se Tartaglia ranije liječio od mentalnih oboljenja.U kratkom saopštenju, koje su danas objavili advokati optuženog, navodi se da je Tartaglia djelovao sam i da nije imao nikakav politički ili militantni cilj.

U pismu koje je poslato Berlusconiju Tartaglia je izrazio duboko žaljenje zbog "površnog, kukavičkog i ishitrenog čina".

Berlusconijevi saveznici istakli su da je napad plod klime mrženje koja okružuje premijera, koji često optužuje "komunističke" sudije, medije i ljevičare da žele da vode kampanju za obaranje njegove vlade.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni rekao je da je napad na Berlusconija ranije smišljen i da je Tartaglia već određeno vrijeme "skupljao bijes protiv premijera"
XS
SM
MD
LG