Dostupni linkovi

Sanader opovrgava da je dobio proviziju od Hypo-Alpe-Adria BankBivši hrvatski premijer i počasni predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader opovrgnuo je danas medijske tvrdnje da je od Hypo-Alpe-Adria Banke dobio proviziju za posredovanje u poslu.

"Najoštrije odbacujem lažne napise nekih medija da sam za nekakvo tobožnje posredovanje u poslovanju Hypo-Alpe-Adria Banke ikad dobio proviziju, niti je ta banka financirala HDZ", stoji u Sanaderovu demantiju.

Dio medija danas je izvijestio da je austrijski list Die Presse objavio temu o toj banci, u sklopu koje je prenio i priču agencije APA pod naslovom "Bombastični detalji o poslovima na Balkanu koruške banke", u kojoj se Sanadera spominje kao osobu koja je Hypo banci otvorila vrata za poslovanje u Hrvatskoj i koja je za posredovanje u kreditiranju dobivala pozamašne provizije.

"Rijec je o zlonamjernim klevetama i lažima koje se već nekoliko puta pokušavaju plasirati javnosti, uglavnom prije izbora. Takva podmetanja imaju za cilj diskreditirati mene i HDZ", tvrdi Sanader u demantiju i naglašava da je već nekoliko puta demantirao te informacije.

"S obzirom na hajku koja se protiv mene i moje obitelji sustavno provodi već neko vrijeme od strane nekih medija ostavljam sebi za pravo poduzeti odgovarajuće pravne mjere i korake", zaključuje Sanader.
XS
SM
MD
LG