Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BIH:Uhapšen osumnjičeni za ratni zločinPripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhapsili su danas na podrucju Konjica Jusufa Hadžajliju (1948), koji je osumnjicen da je počinio krivično djelo ratnog zloina protiv civilnog stanovništva, saopštilo je Tužilaštvo.

Hadžajlija je uhapšen, po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je u mjestu Trusina, opština Konjic, počinio krivično djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika.

Osumnjiceni Hadžajlija, zvani Homeini, roden 12. aprila 1948. godine u Konjicu gdje je i nastanjen, pod istragom je Tužilaštva BiH i osumnjičen je za ratni zločin nad žrtvama hrvatske nacionalnosti u selu Trusina kod Konjica, koji je počinjen 16. aprila 1993. godine.

U ovom periodu osumnjičeni je bio na dužnosti pomoćnika komandanta za sigurnost 45. Brdske brigade Armije BiH - Neretvica. Hadžajlija će tokom dana biti predat nadležnom tužiocu Posebnog odjela za ratne zlocine Tužilaštva BiH, koji će ga ispitati, nakon čega ce odlučiti da li će prema Sudu BiH pokrenuti prijedlog za određivanje pritvora.

XS
SM
MD
LG