Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Papa odao priznanje Đukanoviću za zalaganje za mirRimokatolički poglavar papa Benedikt XVI danas je u Vatikanu primio crnogorskog premijera Mila Đukanovića kome je, na početku susreta, odao "priznanje za njegovo zalaganje za mir".

Kako je javila italijanska agencija Ansa, susret iza zatvorenih vrata trajao je oko 25 minuta, u prisutvu prevodioca, Đukanovićeve supruge i još sedam osoba.

Na kraju razgovora crnogorski premijer papi je poklonio sliku jednog savremenog crnogorskog umjetnika na kojoj je prikazano Hristovo raspeće, a rimokatolički poglavar njemu je darivao olovku na kojoj su predstavljeni stubovi italijanskog arhitekte Berninija.

Danšanji susret u Vatikanu prvi je susret crnogorskog premijera sa papom.

Đukanović će se danas u Vatikanu sastati i sa sekretarom Vatikana Tarscisiom Bertoneom i sa sekretarom Svete Stolice za odnose sa stranim državama Dominikom Mambertijem.

Najavljeni susret sa italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem sa kojim je trebalo da razgovara o nastavku političke i ekonomske saradnje neizvestan je, nakon sinoćnje povrede predsjednika vlade Italije.
XS
SM
MD
LG