Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U drugom krugu izbora na Kosovu najuspješniji PDKCentralna izborna komisija Kosova objavila je danas nezvanične rezulate nedjeljnog drugog kruga izbora za predsjednike 21 od ukupno 36 kosovskih opština, po kojima je najuspješnija Demokratska stranka Kosova (PDK) premijera Hashima Thacija, koja je pobijedila u 10 opština.

Po privremenim rezultatima, koalicioni partner Demokratski savez Kosova predsjednika Fatmira Sejdiua pobijedio je u pet opšina. Alijansa za buducnost Kosova Ramusha Haradinaja u drugom je krugu pobijedila u tri opštine. Službeni rezultati očekuju u iduća dva do tri dana.

Posmatrači iz udruženja "Demokratija na djelu" ocijenili su da su izbori uspjeli, unatoč tome što je bilo više tehničkih nepravilnosti ili pokušaja politickog uticaja.

U nekim opšinama bilo je fizičkih i verbalnih sukoba između predstavnika politickih stranaka, napada na članove odbora na biralištima te pokušaja višestrukog glasanja.

Kosovska policija ocijenila je da je glasanje proteklo bez vecih teškoca. Policija je nekoliko puta intervenisala, ali da izgredi nijesu poremetili izborni proces.
XS
SM
MD
LG