Dostupni linkovi

Vukčević: Saradnja sa Hagom će uskoro biti okončana



Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se intenzivno traga za dva preostala haška optuženika i da je iskazana jasna politička volja da se saradnja sa Haškim tribunalom završi do kraja.

"To više ne može biti prepreka našem putu ka Evropi. Ne možemo mi biti taoci bilo koga, pa ni Ratka Mladića, ni Gorana Hadžića", rekao je u intervjuu Agenciji Beta Vukčević, koji je i jedan od koordinatora Akcionog tima za lociranje i hapšenje Ratka Mladića.

On je rekao da je Haški tribunal "jedino mjesto gde Mladić i Hadžić mogu da dokažu svoju istinu", pošto po pravilima Haškog tribunala ne može im se suditi u Srbiji, a sud je, kako je naveo, jedino mesto gde može da se dokaže istina.

Vukčević je ponovio stav da je hapšenje optuženih za pomaganje Mladiću bilo greška i da je to urađeno prije nego što je formiran Akcioni tim.

Vukčević je najnoviji izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca ocenio "najpozitivnijim do sada". "Bramerc je konstatovao ono što je vidio, a mislim da je video dosta toga", naveo je Vukčević.
XS
SM
MD
LG