Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor: Potraga za topničkim dnevnicima bila opravdana


Hrvatska premijerka Jadranka Kosor, odgovarajući na novinarsko pitanje o akciji potrage za tzv. topničkim dnevnicima, rekla je kako je ona bila opravdana te da je sve obavljeno u skladu s propisima.

"Akcija je rađena na temelju analiza i posla koji je obavio tzv. task force i sigurna sam da je sve odrađeno u skladu s propisima", ocijenila je predsjednica hrvatske vlade. Dodala je da su njezine dosadašnje spoznaje jednake onima koje ima i cijela hrvatska javnost te da o onome što je pronađeno ne zna ništa više.

"Čekamo analizu onoga što je pronađeno, no već saznanje da je pronađeno više od 10.000 dokumenata od kojih mnogi imaju oznaku 'tajni' pokazuje opravdanost akcije", rekla je Kosor i dodala da ti dokumenti ne pripadaju nijednoj privatnoj osobi, nego su vlasništvo Republike Hrvatske.

"Ti dokumenti moraju biti u hrvatskim arhivima i mjerodavnim institucijama, a nikako u nečijim kuhinjama, sobama, podrumima ili tavanima, što pokazuje da se mnoge stvari ipak nisu radile u skladu sa zakonom", istaknula je predsjednica vlade.
XS
SM
MD
LG