Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Imenovano privremeno rukovodstvo na HRTProgramski savet Hrvatske radiotelevizije (HRT) danas je za vršioca dužnosti glavnog direktora većinom glasova izabrao je glavnog producenta Hrvatske televizije (HTV) Josipa Popovca.

Prethodno je Savet razrešio dužnosti celokupno rukovodstvo te javne radiotelevizije na čelu s glavnim direktorom Vanjom Sutlićem. Savet je imenovao dosadašnjeg glavnog sekretara HTV-a Mislava Stipića za vršioca dužnosti direktora HTV, Zorana Mihajlović za v.d. direktora Hrvatskog radija i Sandu Vojković Smiljanić za v.d. direktora Muzičke proizvodnje.

Savet je doneo odluku o raspisivanju konkursa za novog glavnog direktora.

Osim razrešenja dužnosti celokupnog rukovodstva HRT, Savet je danas na zahtev sada već bivšeg direktora HTV Blage Markote i zvanično pokrenuo postupak za razrešenje Hloverke Novak Srzić s mesta glavne urednice Informativnog programa. Kao razlog za njenu smenu, Markota je na prošloj sednici naveo pad gledanosti, nezadovoljstvo novinara i percepciju drugih medija o HTV-u. Ona zbog bolesti nije bila na sednici, pa joj je ostavljen rok od sedam dana da iznese svoje argumente.
XS
SM
MD
LG