Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Slovenija:umro trinaesti pacijent od Nove gripeU kliničkoj bolnici u Mariboru u utorak je od posljedica nove gripe umro 62-godišnji pacijent kao trinaesta žrtva pandemijske gripe protiv koje još u Sloveniji nije cijepljena ni trecina ocekivanog broja ljudi unatoc tome što kampanja cijepljenja traje nešto više od mjesec dana.

Umrli pacijent nije bio cijepljen protiv virusa H1N1, a nije imao ni kronicnu bolest koja smanjuje imunitet i povecava rizik infekcije tom bolešcu, potvrdili su bolnicki izvori.

Broj smrtnih slučajeva od posljedica nove gripe u Sloveniji je povećan u zadnjih deset dana, a slovenski mediji navode da neki stručnjaci smatraju kako bi Slovenija u ovoj fazi trebala proglasiti stanje epidemije. Najviše hospitaliziranih i dalje je u Ljubljani, Slovenj Gradecu i Mariboru.

Slovenske zdravstvene službe i dalje upozoravaju gradanstvo da je cijepljenje protiv nove gripe najucinkovitije sredstvo za stjecanje imuniteta i suzbijanje širenja pandemije, ali nisu zadovoljne dosadašnjim rezultatima.
XS
SM
MD
LG