Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nema bitnih prepreka za hrvatski ulazak u EUHrvatska bi uskoro trebala postati članicom Europske unije jer nema bitnih prepreka za to i tu je riječ samo o ispunjavanju mjerila koje je postavila Europska unija, izjavio je u Bruxellesu državni tajnik u španjoloskom ministarstvu vanjskih poslova Diego Lopez Garido.

On je u Bruxellesu predstavio prioritete predstojećeg španjolskog predsjedništva EU-a na tribini u organizaciji Centra za europsku politiku, prenosi Hina.

Na pitanje može li Hrvatska završiti pregovore do kraja španskog predsjedništva, to jest do početka srpnja sljedeće godine, Lopez Garido je rekao da "ne zna, ali da bi želio da se to dogodi".

Upitan zašto u svom uvodnom izlaganju nije uopće spomenuo proširenje medu španjolskim prioritetima, Lopez Garido je rekao da je "proširenje prioritet svakog predsjedništva"."Proširenje je sama srž Europske unije i svaka europska zemlja koja ispunjava kopenhaške kriterije može zatražiti članstvo u Uniji. Ali, svaka zemlja koja želi u Uniju mora ispuniti stroge uvjete", rekao je.
XS
SM
MD
LG