Dostupni linkovi

Vanredna vijest

EU će podržati Crnu Goru u pregovorima sa STO


Evropska unija pružiće Crnoj Gori punu podršku u procesu pristupanja Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO), zbog značaja članstva u toj asocijaciji za evropske integracije, saopštio je zamjenik generalnog direktora Direktorata za trgovinu u Evropskoj komisiji, Piter Balaš.

On je, na sastanku sa crnogorskim ministrom za evropske integracije, Gordanom Đurović, ponovio je da je potrebno nastaviti komunikaciju sa predstavnicima Ukrajine na svim nivoima, drugim državama članicama i Sekretarijatom STO-a.

»Samo zajedničkom akcijom zainteresovanih, moguće je naći dogovor kako blokada procesa pristupanja u narednoj godini ne bi postala prisutna i na primjerima drugih zemalja koje čekaju na članstvo u STO«, poručio je Balaš na sastanku, koji je održan na marginama Ministarska koneferencije članica STO.

Iz crnogorske Vlade u ponedjeljak je saopšteno da su pregovori sa Ukrajinom, u okviru pristupanja Crne Gore STO-u, daleko od dogovora u oblasti poljoprivrede, jer nije moguće ispoštovati maksimalističke ukrajinske zahtjeve.
XS
SM
MD
LG