Dostupni linkovi

Tadić priznao prekršaj



Predsednik Srbije Boris Tadić prihvatio je pred sudijom za prekršaje odgovovornost za kršenje zakona kada je posle utakmice na stadionu nazdravio šampanjcem.

"Zaista nisam znao da je konzumiranje alkohola, makar u vidu nazdravljanja, zabranjeno i u potpunosti prihvatam odgovornost za učinjeni prekršaj", izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić pred prekršajnim sudijom Dušanom Potežicom. Tadić je rekao da se ne poziva na imunitet i da će se u postupku braniti bez advokata.

Predsednik Srbije je pozvan pred sudiju za prekršaje zbog toga što je pobedu fudbalske reprezentacije Srbije protiv Rumunije u loži stadiona nazdravio šampanjcem, pošto konzumiranje alkohola na sportskim priredbama predstavlja kršenje Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Pored Tadića, policija je podnela prekršajne prijave i protiv ministarke za sport Snežane Smaradžić Marković, predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića i predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Oni su 11. oktobra na stadionu šampanjcem nazdravili zbog plasmana Srbije na Svetsko fudbalsko prvenstvo iako zakon zabranjuje točenje i konzumiranje alkohola u krugu od kilometra oko mesta održavanja sportskih događaja.
XS
SM
MD
LG