Dostupni linkovi

Afera Reebok: Antičević kažnjena s 5,7 milijuna USD


Američki sud u New Yorku proglasio je umirovljenu hrvatsku državljanku Sonju Antičević krivom za sudjelovanje u ilegalnoj trgovini dionica, tzv. aferi Reebook, i izrekao joj novčanu kaznu od 5,7 milijuna dolara (27,7 milijuna kuna) koja pokriva i nelegalnu zaradu i kaznu zbog njezina sudjelovanja u nezakonitoj trgovini, javljaju američki mediji.

Sudac Kimba Wood u ponedjeljak je odredio da Sonja Antičević mora vratiti 2,63 milijuna dolara, koja je stekla nezakonitom trgovinom dionicama te da mora platiti 3,08 milijuna dolara kazne.

Slučaj "Reebook" u kojem je skupina osumnjičenih na temelju povjerljivih informacija o poslovnim planovima kupila dionice te tvrtke, a zatim ih prodala nakon što im je skočila cijena, otkrivena je 2005. godine. Tužitelji su na suđenju kazali da su oni trgovali na temelju dojava o spajanju tvrtki, što je uključivalo i Adidasovu kupovinu konkurentne tvrtke Reebok International Ltd.

Sonju Antičević, koja je tada imala 63 godine, optuživalo se da je na svoje ime imala otvorena dva brokerska računa koji su korišteni za ilegalnu trgovinu..
XS
SM
MD
LG