Dostupni linkovi

Vanredna vijest

RS ne prihvata knjiženje imovine na BiH


Član Komisije za državnu imovinu BiH iz Republike Srpske (RS) Dragan Spasojević kaže da je osnovni prigovor tog entiteta u svim dosadašnjim konceptima zakona o državnoj imovini BiH to što nisu definisali da entiteti i država ne dijele imovinu.

"Entitetska imovina već je utvrđena. Entiteti mogu jedino da ustupe dio imovine koja je po Ustavu neophodna za rad institucija na nivou BiH", rekao je Spasojević za "Glas Srpske".

On je dodao da je sporan i naziv Nacrta zakona o državnoj imovini koji definiše raspodjelu, a ne utvrđivanje državne imovine.

Prema njegovim riječima, u tekstu Nacrta zakona o državnoj imovini na kojem radi predsjedavajući Komisije za državnu imovinu BiH Zvonimir Kutleša ima dosta pozitivnih elemenata ali i spornih tačaka koje treba korigovati, a među njima je i uknjiženje na BiH.

"Pored potrebnih korekcija, Kutlešina verzija nacrta zakona najpribližnija je stavovima RS. Pitanje državne imovine regulisano je Dejtonskim sporazumom od kojeg ne smije biti odstupanja", naglasio je Spasojević.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG