Dostupni linkovi

Novinar najavio privremeni odlazak iz Hrvatske


Slobodni novinar i bloger Željko Peratović najavio je danas da će s obitelji privremeno napustiti Hrvatsku, jer više ne može trpjeti pritisak s obzirom da je ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko protiv njega podnio nekoliko krivičnih prijava.

Peratović je na konferenciji za novinare u Hrvatskom novinarskom društvu (HND) u Zagrebu kazao da je Karamarko protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog odavanja državne tajne, optužni prijedlog zbog širenja lažnih vijesti i uznemiravanja javnosti i krivičnu prijavu zbog povrede tajnosti podataka.

Predsjednik HND-a Zdenko Duka ocijenio je da treba osigurati poštenu proceduru kako bi se Karamarkove prijave tretirale isto kao i tužbe drugih gradjana. Istaknuo je kako ovaj slučaj može štetiti ugledu Hrvatske u oblasti slobode medija i demokracije.

Novinar je ranije bio uhapšen pod sumnjom da je na svom blogu objavljivao dokumente s oznakom državne tajne. S Karamarkom je ušao u sukob nakon objavljivanja serije tekstova o njegovim firmama i ljudima koje zapošljava u Protuobavještajnoj agenciji (POA), čiji je bio direktor.
XS
SM
MD
LG