Dostupni linkovi

BH: Podignuta optužnica protiv policajca iz Brčkog



Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv policajca iz Brčkog zaduženog za suradnju s Interpolom, kojega se tereti da je bio član mreže što je izdavala krivotvorene bosanskohercegovačke osobne isprave, saopćeno je iz sjedišta ovog tužiteljstva u Sarajevu.

U priopćenju se pojašnjava kako je optužnica podignuta protiv Mladena Smiljanića zaposlenog u policijskoj upravi Distrikta Brčko. On je u toj policijskoj upravi bio zadužen za kontakte s Interpolom.Tereti ga se za mito i za to što nije unosio Interpolove informacije u baze podataka za provjere policije u Brčkom.

Optužnica protiv Smiljanića prva je koja je podignuta u okviru opsežne istrage o zlouporabama i ilegalnom izdavanju osobnih dokumenata BiH koju provodi posebni odjel za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.

Tijekom dosadašnje istrage privedeno je i ispitano više zaposlenih u policijskim službama i matičnim uredima. Utvrđeno je i kako su bosanskohercegovačke osobne isprave nezakonito izdavane i osobama koje uopće nisu državljani BiH a istodobno su registrirane kao počinitelji teških kaznenih djela, posebice na području Srbije.
XS
SM
MD
LG