Dostupni linkovi

Halimi: Razvoj, a ne vojne baze



Lider Partije demokratskog delovanja (PDD) Riza Halimi smatra da bi bilo bolje da država Srbija radi na ekonomskom razvoju juga Srbije, umesto što otvara vojnu bazu.

"U ovoj teškoj ekonomskoj situaciji i u najnerazvijenijem delu Srbije bilo bi celishodnije da se radi na ekonomskom razvoju i doslednoj primeni onoga što smo dogovorili o uključivanju Albanaca u državne instutucije, nego otvarati vojnu bazu", rekao je Halimi.

Halimi je, u izjavi FoNetu, podsetio da je bilo brojnih kontroverzi oko izgadnje ove baze i da se veoma često govorilo da će u njoj biti smeštene specijalne snage koje će delovati na ovom području.

"Upravo zbog toga su Albanci bili protiv te baze", rekao je Halimi i dodao da ni u drugim mestima u Srbiji, koja nisu mešovitog sastava, ljudi ne vole da u svojoj blizini imaju smeštene specijalne jedinice, "jer je u prošlosti sa njima bilo problema".

On sumnja da će mladi Albanci naći posao u vojnoj bazi Jug, navodeći da oni, inače, imaju probleme da se uključe u lokalne državne institucije.
XS
SM
MD
LG