Dostupni linkovi

Ahmetović imenovan za ministra sigurnosti BiH


Predstavnički dom Parlamenta BiH potvrdio je danas imenovanje Sadika Ahmetovića, člana Stranke demokratske akcije, na funkciju ministra sigurnosti i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Za imenovanje Sadika Ahmetovića na mjesto koje je bilo upražnjeno od jula, kada je smijenjen Tarik Sadović, glasalo je 27 zastupnika, šest ih je bilo protiv, a jedan je bio suzdržan.

Odmah nakon imenovanja Ahmetović je položio zakletvu, a narednih dana preuzeće funkciju državnog ministra sigurnosti i njegov prvi zadatak biće sagledavanje situacije u ministarstvu.

„Na određeni način da još više relaksiramo ove odnose i vratimo povjerenje u Ministarstvo sigurnosti i na domećm i na međunarodnom planu kako bi BiH napravila iskorak ili konačno dobila bijelu šengen listu. Vidjećemo koliko je to u ovom kratkom vremenu moguće. Ja ću se potruditi da najviše vremena provodim na ovom problemu s obzirom da je to jedan od prioriteta prema kojima je ova zemlja obavezna kad su u pitanju građani BiH“ rekao je Ahmetović.
XS
SM
MD
LG