Dostupni linkovi

Prva državna večera u Bijeloj kući




Večerašnja večera za indijskog premjera Manmohana Singa I njegovu suprugu prva je državna večera u adminsitraciji američkog predsjednika Baraka Obame, I događaj broj 1 već dugo u Vašingtonu kojim će biti krunisani svi ostali od 20 janura.

Predsjenik Obama I prva dama Mišel , aktivno su odgovarali na sve pozive tokom cijele godine, ali večerašnji događaj je rezulat pažljivog planira već mjesecima u koji su uključeni svi zaposleni u Bijeloj kući kao I prva dama Mišel.

Manje od 400 srećnika prisustvovaće događaju za koji bivši prvi čovek u protokolu Bijele kuće , za administracija Bila Klintona I Džordža Buša , Valter Šeb , kaže da je događaj veći od najvećeg vjenčanja.

"Ta večera je mnogo više od jela I zahtijeva koreografiju jednaku predstavi na Brodveju ", kaže Šeb.Možda je jedino veće karaljevsko vjenčanje , smatra Anita Mekbrajd odgovorna za protokol Lore Buš tokom njenog boravka u Bijeloj kući.Ovo će biti standard po kojem će se svi ostali u budućnosti ravnati , dodaje.

Predsjenik Džordž i Buš stariji u Bijeloj kući oragnizovao je nešto više od 20 državnih večera, dok je Ronald Regan bio domaćin 57 državnih večera.

Karte za državnu večeru kovertirane su proteklih godina a samo ultra elita, kako navode agencije, imaće sreće da prisutvuje večerašnjem događaju.Među gostima su čalnovi kabineta , stariji zvaničanici administracije, pozanati novinari I drugi počasni gosti.
XS
SM
MD
LG