Dostupni linkovi

Mesić: Bilo bi dobro da je Tadić došao u Vukovar



Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je za emisiju "Tu, sasvim blizu" Radio-televizije Vojvodine da bi i on i građani Hrvatske pozdravili dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar, u znak sećanja na zločine počinjene u tom gradu.

"Bilo bi dobro da je došao, ja bih to pozdravio, ali bi to pozdravili i svi građani Hrvatske. To bi bio jednostavno dokaz da se zločin u Vukovaru nije smeo dogoditi i da otvaramo novu knjigu naših odnosa", kazao je Mesić.

Dani sećanja u Vukovaru obeležavaju se svake godine od 17. do 21. novembra, kao uspomena na razaranje tog grada i zločine koji su počinjeni od strane bivše JNA i pripadnika raznih paravojnih formacija.

Mesić je još rekao i da mu nije jasno zašto se ne dozvoljava postavljanje spomen-ploče na mestu gde su nekada bili logori za Hrvate u Stajićevu i Begejcima pored Zrenjanina i izrazio nadu da će se celi region jugoistočne Evrope, uz konstruktivnu politiku i opredeljenost za Evropu, boriti za evropske standarde i isključiti rat kao političko sredstvo.
XS
SM
MD
LG