Dostupni linkovi

Kosovska koalicija pred raspadom



Radio Televizija Kosova javila je u četvrtak navečer pozivajući se na visoki izvor iz vladajuće Demokratske partije Kosova premijera Hashima Thacia kako će doći do raspada vladajuće koalicije te stranke i Demokratskog saveza Kosova.

RTV Kosova javila je kako do raspada dolazi nakon što je Demokratski savez Kosova ne poštujući koalicijski sporazum sklopio koaliciju s drugim političkim strankama, iako se dogovorio s Demokratskom partijom da idu u drugi krug izbora za predsjednika općina 13. prosinca.

Prema izvoru, Demokratska partija Kosova će u petak potpisati koaliciju s Alijansom za novo Kosovo Behgjeta Pacollia i Demokratskim savezom Dardanije Nexhata Dacia te s manjinama.

RTV Kosova navodi kako će novi predsjednik Kosova biti najpoznatiji kosovski poslovni čovjek Behgjet Pacolli, čelnik Alijanse za novo Kosovo, premijer Hashim Thaci i predsjednik Skupštine Kosova Nexhat Daci, predsjednik Demokratskog saveza Dardanije. Te političke stranke će nastupati kao koaliciju i u drugom krugu za izbor predsjednika općina.
XS
SM
MD
LG