Dostupni linkovi

Nova uprava "Podravke"


Nadzorni odbor "Podravke" na današnjoj je sjednici izabrao Ljubu Jurčića za predsjednika Nadzornog odbora te koprivničke tvrtke, te donio odluku o opozivu dosadašnjeg predsjednika Uprave Podravke Zdravka Šestaka i članova Uprave Josipa Pavlovića i Saše Romca koji su u pritvoru.

Kako je večeras priopćeno iz "Podravke" sa sjednice Nadzornog odbora, potencijalni rizici kojima je "Podravka" d.d. izložena procjenjuju se u iznosu oko 300 milijuna kuna. Operativno poslovanje je stabilno i ne postoje problemi s likvidnošću te sve svoje obveze Društvo uredno podmiruje, navodi se.

Kako je saopćeno Uprava će, uz potporu Nadzornog odbora Podravke, poduzeti sve potrebne radnje kako bi se rizici sveli na najmanju moguću mjeru.

Nadzorni odbor, navodi se u priopćenju, donio je odluku o opozivu dosadašnjeg predsjednika Uprave Podravke d.d. Zdravka Šestaka te članova Uprave Josipa Pavlovića i Saše Romca. Te odluke o opozivu obrazlažu se objektivnom nesposobnošću obavljanja poslova predsjednika odnosno članova Uprave Podravke s obzirom da se nalaze u pritvoru od 21. listopada ove godine.

Opozvanom predsjedniku i članovima Uprave ujedno se raskidaju ugovori u menadžerskom dijelu sklopljeni s Podravkom. Odredbe iz ugovora o otpremninama neće se primjenjivati sve do okončanja istražnog i eventualnog sudskog postupka, napominje se u priopćenju.
XS
SM
MD
LG