Dostupni linkovi

Inzko sa selektorom Blaževićem


U predvečerje najvažnije utakmice u dosadašnjoj povijesti bosanskohercegovačkog fudbala, visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije Valentin Inzko sastao se sa selektorom reprezentacije Miroslavom Ćirom Blaževićem, saopćeno je iz OHR-a.

Razmijenivši utiske o prošlosedmičnoj utakmici odigranoj u Portugalu, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Inzko i selektor Blažević razgovarali su i o utjecaju sporta i uspjeha bosanskohercegovačkih fudbalera na ugled Bosne i Hercegovine u svijetu.

Sugovornici su se složili da sportski uspjeh fudbalske reprezentacije BiH, koja se u dosadašnjem tijeku kvalifikacija svrstala u red onih koje su dale najviše golova, apsolutno dokazuje istinitost tvrdnje da se kvalitetom uvijek može otići dalje i postići korak više.

Inzko i Blažević smatraju da reprezentacija BiH može poslužiti kao primjer za cijelu zemlju, te da treba težiti tome da BiH postane prepoznatljiva po kvalitetu u svim oblastima života.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije Inzko je izrazio nadu da će bosanskohercegovačka reprezentacija ući u elitni svjetski klub od 32 najbolje ekipe koje će iduće godine putovati u Južnu Afriku, saopćeno je iz OHR-a.
XS
SM
MD
LG