Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Članstvo u NATO odvojen proces


Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Haris Silajdžić istakli su da je članstvo u NATO strateški put BiH i da ga ne treba vezati za političke procese u BiH.

Komšić, Radmanović i Silajdžić su u razgovoru sa pomoćnikom ministra odbrane SAD Aleksanderom Veršbouom zahvalili američkoj Vladi za pomoć i angažman koji pruža BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Veršbou je naglasio da je američka administracija zainteresovana da pomogne BiH da slijedi put drugih zemalja, uključujući Hrvatsku i Albaniju, koje su već članice NATO-a. On je napomenuo da su teme Američko-jadranskog sastanka reforme koje se provode na putu BiH ka evroatlantskim integracijama, navodi se u saopštenju.

Na ministarskom sastanku zemalja članica Američko-jadranske povelje, koji će sutra biti održan u Sarajevu, biće razmatrana pitanja jačanja regionalne saradnje, napora za članstvo u NATO-u, doprinosa operacijama podrške miru i vojne pomoći civilnim organima vlasti.

Iz Ministarstva odbrane BiH najavljeno je da će ministarskom sastanku prisustvovati ministri odbrane BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Hrvatske, zamjenik ministra odbrane Albanije, pomoćnik državnog sekertara za odbranu SAD, pomoćnik generalnog sekratara NATO-a te generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju.
XS
SM
MD
LG