Dostupni linkovi

Sutra nastavak pregovora BiH - MMF


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je večeras da je blagi optimista u pogledu ispunjavanja uslova za stendbaj - aranžman, jer postoji spremnost da se smanji javna potrošnja u BiH.

"Nakon prvog dana razgovora sa MMF-om očekujem da ćemo ih uspješno okončati i pokazati da su svi nivoi vlasti u BiH bili kredibilni. Ne radi se o popularnim mjerama, nego o mjerama koje imaju svoju finansijsku težinu i naći će odraza u budžetskim okvirima za 2010. godinu", rekao je Špirić nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH kojoj su prisustvovali predstavnici MMF-a.

On je napomenuo da će sutra biti nastavljen sastanak sa predstavnicima MMF-a. "Večeras smo otvoreno razgovarali o tome šta su vlasti BiH, na različitim nivoima, učinile kako bi pokazale kredibilitet naspram stendbaj - aranžmana", rekao je Špirić.

Prema njegovim riječima, sutra će se razgovarati na koji način vlasti BiH mogu biti vjerodostojne da se postigne pismom namjera predviđeni nivo ušteda za 2009. i napravi projekcija za 2010. godinu. On je napomenuo da je 2010. godina, godina u kojoj će se provoditi sistemski zakon koji će imati svoje materijalne reperkusije.
XS
SM
MD
LG