Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hrvatska: Počeo žalbeni proces za Medački džepNa Vrhovnom sudu Hrvatske danas je počeo žalbeni postupak na nepravomoćnu presudu kojom je general Rahim Ademi oslobođen, a general Mirko Norac osuđen na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Medačkom džepu 1993.

Za predmet Ademi-Norac predviđena je petodnevna javna sjednica (16.-20. studenoga) na kojoj će se preispitati žalbe obrane i tužiteljstva te cjelokupni prvostupanjski postupak.

Prvog dana žalbenog postupka čitala se nepravomoćna presuda zagrebačkog Županijskog suda iz svibnja prošle godine te obrana Ademija koji je oslobođen po svim točkama optužnice. Do kraja tjedan očekuje se čitanje obrane Norca, iznošenje cjelokupnog dokaznog postupka te odgovor obrana na žalbu tužiteljstva koje traži veću kaznu za Norca te ukidanje oslobađajućeg dijela presude i vraćanje na ponovno suđenje.

Na presudu se žalio i Norac kojega, nakon što je prošlog tjedna otkazao punomoć jednom od svojih branitelja Željku Olujiću. Traži ukidanje osuđujuće presude i ponavljanje suđenja.

Norac već služi 12-godišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina počinjenih na gospićkom području 1991.
XS
SM
MD
LG