Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hasim Taqi pobjednik kosovskih izbora?Na Kosovu su održani prvi izbori od proglašenja neovisnosti prošle godine. Prema prvim neslužbenim rezultatima, premijer Hasim Taqi, čelni čovjek koalicije PDK uvjerljivo je pobijedio. Izbori su prošli u miru, a iznenadio je visok postotak lokalnih Srba koji su izašli na izbore. Službena izborna povjerenstva su potvrdila da je oko 45 posto stanovnika Kosova izašlo na izbore.

"S radošću izvještavam da je Demokratska stranka Kosova uvjerljivi pobjednik ovih izbora", izjavio je Hajredin Kuci, zamjenik predsjednika za RTK TV.
Danas se očekuje da će nezavisni promatrači objaviti da su izbori legitimni, te da su provedeni prema međunarodnim standardima, čime Kosovo želi biti prepoznato i na međunarodnoj sceni. Kosovska vlada je učinila sve da ovi izbori budu slobodni te da u njima sudjeluju i većinski Albanci i srpska manjina, prenosi BBC.

Mjere sigurnosti su bile pojačane u većinskim srpskim mjestima jer su, prema riječima nekih pripadnika srpskoga naroda, stizale prijetnje onima koji planiraju izaći na izbore.
XS
SM
MD
LG