Dostupni linkovi

Berlusconi: Tadić je Clooney, srpski nije lep


Opuštena atmosfera
Premijer Italije Silvio Berlusconi najavio je predsednika Srbije Borisa Tadića na konferenciji za novinare u Rimu kao "predsednika Clooneya", aludirajući na njegovu navodnu sličnost sa poznatim holivudskim glumcem Georgeom Clooneyem, javljaju italijanski mediji.

Berlusconi, koji je sklon sličnim ispadima, je takođe rekao da srpski jezik nije lep.

"Dajem reč predsedniku Clooneyju", rekao je Berluskoni pred novinarima na kraju italijansko-srpskog sastanka u Rimu.

Berlusconi je zatim rekao da će Tadić govoriti na jeziku koji on ne smatra lepim.

"Predsednik Tadić je, kako kaže, odrastao uz italijansku kulturu i dobro govori naš jezik, kao i engleski i francuski", rekao je Berlusconi.

"Tadić će govoriti na srpskom, jeziku koji ja ne smatram mnogo lepim, naš jezik je mnogo muzikalniji. Još čekam da čujem operu na srpskom...", rekao je Berlusconi.

On je pre toga pomerio ministra odbrane Srbije Dragana Šutanovca pri grupnom fotografisanju jer mu je zasmetala njegova.

Berlusconi je napravio desetine sličnih gafova ali verovatno najpoznatiji je opis američkog predsednika kao "lepog i preplanulog".

Tadić je predvodio zvaničnu delegaciju koja je potpisala deklaraciju o strateškom partnerstvu sa Italijom, koja predviđa podršku ubrzanju integracije Srbije u EU, i nekoliko bilateralnih sporazuma čiji je cilj jačanje ekonomskih odnosa.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG