Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tribunal: Karadžićevi saradnici plaćeni po pravilima sudaSekretarijat Haškog tribunala odbacio je danas kao neosnovanu tvrdnju pravnih saradnika optuženog Radovana Karadžića da im nije isplatio novac za rad koji su obavili tokom priprema za suđenje.

Saradnici Karadžića, koji se pred Tribunalom zastupa sam, juče su obelodanili da su obustavili rad zato što im, kako tvrde, sud nije platio za više od 3.000 sati posla obavljenog od prošlog avgusta.

Sudski sekretarijat je danas saopštio da su odluke o visini novčane nadoknade za rad Karadžićevih saradnika zasnovane na pravilima o pravnoj pomoći optuženima koji se brane sami.

Sekretar Džon Hoking (Jonh Hawking) je zbog složenosti Karadžićevog predmeta ranije već odobrio dodatnu podršku pravnom timu odbrane, koja, između ostalog, obuhvata i povećanje broja saradnika optuženog koje plaća Tribunal sa četiri na osam.

Suđenje Karadžiću, optuženom za genocid i zločine protiv čovečnosti nad Bošnjacima i Hrvatima, kao i za uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH, počelo je 26. oktobra.

On je odbio da prisustvuje uvodnoj reči tužilaštva, tvrdeći da mu Tribunal nije dao dovoljno vremena da se pripremi.
XS
SM
MD
LG