Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đukanović:nema razloga za paniku od gripaCrnogorski premijer Milo Ðukanović kazao je danas, povodom širenja novog gripa H1N1, da nema razloga za paniku i poručio da će biti obezbijeđen dovoljan broj vakcina.On je rekao da nijedna država ne može biti izuzeta od pandemije gripa, ali da se u Crnoj Gori preduzimaju sve potrebne mjere kako bi posledice bile što manje.

Stanje u Crnoj Gori je, za sada, stabilno, ali, istovremeno, postoji moguća opasnost od širenja pandemije i u našoj državi, imajuci u vidu ono što se dogada u okruženju i na široj medunarodnoj sceni“,reako je Ðukanovic u intervjuu Radiju Crne Gore.

On je ponovio da postoji Nacionalni plan za borbu protiv pandemije gripa i istakao da, u ovom trenutku, postoje dovoljne količine medikamenata, a naručene su i nove.„Sigurno ce biti obezbijedene dovoljne količine ljekova koje će zadovoljiti potrebe potencijalnih pacijenata u Crnoj Gori u narednom periodu“, kazao je Ðukanovic, navodeći da vakcina nije jedino sredstvo preventive.

Prema njegovim rijecima, Crna Gora bi prve kolicine vakcine trebalo da dobije pocetkom naredne godine, a problem sa njenom nabavkom nema samo naša zemlja vec i ostale, jer su proizvodaci vakcine podbacili.
XS
SM
MD
LG