Dostupni linkovi

Silajdžić odbio Tihićev poziv na sastanakPredsednik Stranke za BiH Haris Silajdžić neće prisustvovati sastanku lidera političkih stranaka koji je inicirao predsednik SDA Sulejman Tihić, saopšteno je iz Stranke za BiH.

Kako se navodi u saopštenju, Stranka za BiH smatra da bi ovaj susret predstavljao oživljavanje tzv. prudskog procesa koji je pitanja ustavnih reformi, državne imovine i druga važna pitanja u Bosni i Hercegovini iz institucionalnih okvira i sa pravnog terena izveo na prostor političke trgovine sa dalekosežnim štetnim posledicama za državu, prenosi portal sarajevo-x.com.

Umesto ovakve inicijative gospodin Tihić bi, kao član rukovodstva Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, trebalo da sva ova pitanja zadrži u institucijama sistema i da ih stavi u funkciju delovanja Komisije za ustavne promene Parlamenta BiH, navodi se u saopštenju.

Iz Stranke za BiH se navodi da će i dalje aktivno podržavati Butmirski proces i u njemu učestvovati s ciljem da se podrže reforme koje će Bosnu i Hercegovinu učiniti funkcionalnom državom.
XS
SM
MD
LG