Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Koštunica: Statut Vojvodine separatističkiPredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas u izjavi dostavljenoj agenciji Beta da je Statut Vojvodine separatistički i protivustavan i da je njegov cilj da se napravi "država u državi".

Prema njegovim rečima, po novom Statutu Vojvodine više nije dovoljno dobra ambasada Srbije u Briselu, jer postoje poslovi koje Ministarstvo spoljnih polova Srbije ne može da obavi i za Vojvodinu, nego Pokrajina mora da ima svoja posebna predstavništva u inostranstvu.

Dodao je da po novom Statutu postoje i sporazumi koje ne treba više da potisuje Srbija, već to treba da čini Vojvodina koja će sklapati međuregionalne sporazume čak i bez obaveze da ih odobri Vlada Srbije. Predsednik

"Zato je ogromna odgovornost na poslanicima Skupštine Srbije koji treba da daju poslednju reč o Statutu. Na narodim poslanicima je da donesu odluku da li braniti interese naroda i odbaciti Stutut ili će, služeći partijskim interesima, postati saučesnici u razgrađivanju države", naveo je Koštunica.
XS
SM
MD
LG