Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Medvedev ne isključuje mogućnost sankcija IranuRuski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je danas da nije isključio mogućnost novih sankcija Iranu ako nastavi da bojkotuje saradnju s međunarodnom zajednicom o pitanju svog nuklearnog programa.

Medvedev je rekao da Iran treba da "sarađuje s međunarodnom zajednicom, a ne da pokušava da krije svoja nuklearna postrojenja". Ruski predsednik je u intervjuu nemačkom Špigl, čije je delove objavio Kremlj, rekao da nije za uvođenje novih sankcije, ali ne isključuje ni tu mogućnost ako nema napretka u pregovorima s teheranskim vlastima.

Iran odbija da isporuči obogaćeni uranijum drugim zemljama u zamenu za gorivo za svoj reaktor koji koristi za civilne svrhe, izjavio je danas predsednik Odbora za spoljne poslove iranskog Parlamenta, Aladin Boružerdi.

Na sastanku u Beču 21. oktobra, na kojem su učestvovali predstavnici Irana, Francuske, Rusije i SAD, Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) je predložila sporazum koji bi Teheranu obezbedio nuklearno gorivo za reaktor koji zemlja koristi za istraživanja. SAD, Francuska i Rusija formalno su odobrile predlog sporazuma IAEA o obogaćivanju većine iranskog uranijuma za civilne svrhe u inostranstvu.
XS
SM
MD
LG