Dostupni linkovi

Dačić: Cilj akcije paralisanje dilerske mreže



Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć za Radio televiziju Srbije da cilj velike akcije "Morava", u kojoj je uhapšeno oko 500 ljudi, nije bio samo velika zaplena narkotika, već "paralisanje" dilerske mreže.

Dačić je kazao da je u toj akciji milion falsifikovanih dolara pronađeno kod Marinka Nikolića u Beogradu, dok je u Novom Pazaru uhapšen Dževad Alibašić, koji je, kako je naveo, deo međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavi trgovinom narkoticima.

Dačić je rekao da je akcija bila usmerena protiv onih koji su prodavali drogu, naročito u blizini škola i sportskih objekata. "Cilj ove akcije nije bio da se dođe do samih organizatora organizovanih kriminalnih grupa, već pre svega da se ide ka sprečavanju i paralisanju dilerske mreže", rekao je ministar. Prema njegovim rečima, ta policijska akcija će biti nastavljena.

Ministar je kazao da će sva zaplenjena imovina biti oduzeta što će, kako je ocenio, biti "šok za sve koji se time bave". Zaplenjeno je nekoliko desetina kilograma raznih vrsta narkotika, veća količina oružja i municije, ukradenih automobila, a na jednom mestu u Beogradu pronađeno je više od milion falsikifikovanih američkih dolara.
XS
SM
MD
LG