Dostupni linkovi

Privedeno 12 igrača FK Posušje zbog incidenta na utakmici



Policija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zapadno-Hercegovačkog kantona (ZHK) privela je sinoć i tokom protekle noći 12 igrača Fudbalskog kluba (FK) Posušje , koji su, nezadovoljni suđenjem, nakon jučerašnjeg susreta sa FK Igman iz Konjica fizički napali trojicu sudija, saznaje Agencija Onasa u MUP-u .

“Ovde se radi o prekršajima, ne o krivičnom delu, I mi ćemo u policiji prekršajnom obradom utvrditi koji je od igrača izvršio prekršaj protiv javnog reda i mira. Za prekršaj je predviđena novčana kazna”, izjavio je za Agenciju Onasa portparol MUP-a Damir Čutura, dodajući da je pravodobnom intervencijom policije "sprečena eskalacija incidenta". On je kazao da su brzom intervencijom policijskih službenika sudije odvedene sa stadiona, te da im je lekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Posušje.

“Želimo napomenuti da je delegat utakmice Suad Meco izjavio policijskim službenicima da su sudije napadnute isključivo od igrača FK Posušje, precizirajući da se radi o četiri igrača.To znači da je u potpunosti netačna informacija, koju su preneli pojedini mediji, da je u pitanu bio masovni incident, u kojem je učestvovalo nekoliko desetina navijača”, kazao je Čutura.

Komesar Policije MUP ZHK Zoran Galić izjavio je juče poslepodne da je "došlo do narušavanja javnog reda i mira u Posušju" nakon utakmice FK Posušje - FK Igman, u okviru Prve lige FBiH.
XS
SM
MD
LG