Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vekarić:Tri nova predmeta za ratne zločineGlasnogovornik Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić potvrdio je za Radio Slobodna Evropa da će biti pokrenuta tri nova predmeta za ratne zločine na prostoru BiH i Hrvatske. Većina osumnjičenih nalazi se u Srbiji.

Po njegovim riječima, u završnoj fazi su pretkazneni postupci vezani uz dva novootkrivena slučaja ratnih zločina u istočnoj Slavoniji.
Dokaze je ustupilo nam hrvatsko Državno odvjetništvo. U prvom slučaju je, kako navodi srbijanski tužitelj za ratne zločine, otkriveno šest civilnih žrtava, dok je u drugom ubijeno 19 civila i pet ratnih zarobljenika. Vukčević je dodao da u oba slučaja tužiteljstvo ima po pet osumnjičenih osoba koje se trenutno nalaze u Srbiji.

Po tužiteljevim riječima, tijekom višemjesečnog pretkaznenog postupka tužiteljstvo je došlo do podataka i dokaza o još jednom ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva u istočnoj Bosni, koji se dogodio u drugoj polovici 1992. godine. Za taj zločin je, kako je rekao, osumnjičeno oko 20 osoba koje se nalaze u Srbiji i imaju srbijansko državljanstvo.

XS
SM
MD
LG