Dostupni linkovi

Danas će biti izrečena presuda vozaču Proeskog



Krivični sud u Skoplju danas će nakon završnih riječi, najverovatnije, saopštiti presudu vozaču Georgiju Georgievskom, koji je upravljao vozilom u kojem je poginuo makedonski pjevač Toše Proeski.

Proces protiv Georgievskog traje skoro godinu dana, ali na suđenje nije doveden vozača kamiona Slaviša Kuzmanović, u čiju je prikolicu je udario džip "tuareg", koji je vozio optuženi.

Georgievski i Kuzmanović dali su različite izjave o saobraćajnoj nesreći.

Georgievski tvrdi da je prikolica kamiona sve vrijeme išla lijevo - desno, da se džip kretao sto kilometara na sat i da je rastojanje između njegovog vozila i kamiona bilo oko 500 metara.

Kuzmanović je u izjavi, koju je dao nakon nesreće, rekao da se kamionom kretao desnom stranom, da je rastojanje između džipa i kamiona bilo oko stotinu metara, a da se "tuareg" kretao brzinom od oko 180 kilometara na sat.

Porodica Proeski odrekla se krivičnog gonjenja, ali je optužnicu po službenoj dužnosti pokrenulo skopsko Tužilaštvo, tereteći vozača za krivično djelo protiv bezbjednosti saobraćaja sa smrtnim posljedicama.

Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović, koja je takođe bila u vozilu, nije se pridružila tužbi i odrekla se materijalne odštete.

Popularni pjevač Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu, a poginuo 16. oktobra 2007. godine kod Nove Gradiške, u Hrvatskoj.

U toku muzičke karijere Proeski je objavio sedam solo albuma - "Nekude vo noći", "Sin Božji", "Ako me pogledaš u oči", "Dan za nas", "Posle tebe", "Božilak" i "Igre bez granice". Posthumno je promovisan njegov album na engleskom jeziku "The Hardest Thing".
XS
SM
MD
LG