Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U ofanzivi pakistanske vojske poginulo 60 ekstremistaPakistanska vojska saopštila je u nedeljuda je ubila 60 ekstremista u prvih 24 časa velike operacije protiv talibana u oblastima blizu granice s Avganistanom.

U saopštenju se navodi da je istovremeno poginulo šest pakistanskih vojnika u prodorima u oblasti Južni Vaziristan, a stanovnici iz tih oblasti navode da pobunjenici pružaju žestok otpor vojsci.

Za sada nije moguće nezavisno proveriti tvrdnje vojske, navodi agencija AP.

Pakistanska vojska započela je juče ujutro kopnenu ofanzivu na talibanska uporišta u Južnom Vaziristanu na severozapadu zemlje. Do sada se pakistanska vojska uglavnom ograničavala na bombardovanje tih oblasti iz aviona i helikoptera. Vlada je u junu najavljivala veliku kopnenu ofanzivu u plemenskim oblasti gde je uporište plemena Mehsud, odakle se regrutuje najveći broj pripadnika talibanskog pokreta u Pakistanu.

Operacija u Južnom Vaziristanu usledila je posle više zahteva SAD da Islamabad preduzme mere protiv islamskih pobunjenika koje stoje iza terorističkih napada u toj zemlji, ali i iza planova napada Al Kaide i drugih ekstrmističkih grupa na Zapadu.
XS
SM
MD
LG