Dostupni linkovi

Osumnjičeni za ubistvo Pukanića neće biti izručen HrvatskojOkrivljeni za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, Željko Milovanović, neće biti izručen Hrvatskoj pošto je danas Vrhovni sud Srbije potvrdio rešenje Specijalnog suda kojim je odbijena molba Ministarstva pravde Hrvatske.

"Vrhovni sud je ocenio da je pravilan zaključak prvostepenog suda da nisu ispunjeni uslovi za izručenje Milovanovića, s obzirom da je on državljanin Srbije, protiv koga se pred Okružnim sudom u Beogradu vodi krivični postupak zbog krivičnih dela zločinačko udruživanje i teško ubistvo, a povodom kojih se zahteva izručenje okrivljenog organima Hrvatske", piše u saopštenju Vrhovnog suda.

Milovanović je osumnjičen da je 23. oktobra 2008. godine u centru Zagreba podmetnuo eksploziv koji je razneo automobil u kojem su bili Ivo Pukanić i njegov saradnik Niko Franić.

Kao organizator ubistva Pukanića okrivljen je Sreten Jočić, zvani Joca Amsterdam, koji je uhapšen u Beogradu 27. aprila i od tada je u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu.
XS
SM
MD
LG