Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Švedski MIP: Bilt bio u nezvaničnoj poseti BeograduMinistar spoljnih poslova Švedske koja predsedava EU, Karl Bilt boravio je u subotu u nezvaničnoj poseti Beogradu gde se sastao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i šefom diplomatije Vukom Jeremićem, potvrđeno je danas Beti u švedskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Portparolka šefa švedske diplomatije Irena Busik rekla je za Betu da se Bilt u subotu sastao sa Tadićem i Jeremićem u Beogradu i dodala da ne može više da kaže o tim razgovorima, pošto je reč o nezvaničnoj poseti.

Bilt je objavio na svom internet blogu da je u subotu posetio Beograd i da je sa Tadićem i Jeremićem razgovarao o prevazilaženju prepreka u evropskim integracijama na Balkanu.

U kabinetu predsednika Srbije agenciji Beta danas je rečeno da "ne mogu ni da potvrde ni da demantuju" navode o Biltovoj nenajavljenoj poseti Beogradu, a informaciju o njegovim razgovorima nije bilo moguće dobiti ni u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Sarajevski Dnevni avaz objavio je danas da je Bilt "izgleda tajno" posetio Beograd i da je njegova poseta "motivisana početkom razgovora u Butmiru", gde su se u petak sastali lideri političkih stranaka BiH sa zvaničnicima EU i SAD.
XS
SM
MD
LG