Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Plavi orlovi traže sprečavanje nasilja navijača i huliganaKlub navijača Fudbalske reprezentacije Srbije "Plavi orlovi" pozvao je u nedelju medije, nadležne institucije, sportske saveze i navijačke klubove da učine sve kako bi se sprečilo nasilje na sportskim manifestacijama i uveo red i mir u sportsku svakodnevicu.

"Ukoliko ubrzo ne preduzmemo konkretnije korake u rešavanju problema huliganstva i netolerancije, teške povrede i smrtni slučajevi u direktnom sukobu navijača u Srbiji ili na gostovanju srpskih klubova ili reprezentacije u inostranstvu, mogli bi postati tragična srpska realnost", piše u apelu.

U apelu "za spas kulture srpskog navijanja, mira na sportskim terenima, ulicama Beograda i svih ostalih gradova Srbije", navodi se da su članovi kluba "Plavi orlovi" spremni da se angažuju i pomognu nadležnima da se više nikada ne ponovi ubistvo nekog navijača.

Ocenjuje se da je u svet poslata pozitivna slika povodom proslave zbog plasmana fudbalera Srbije na Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi i da bi u tom duhu trebalo da se odvijaju sve utakmice i sportske manifestacije.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG