Dostupni linkovi

Pakistanska vojska oslobodila taoce iz vojnog kompleksa



Pakistanske snage danas su oslobodile 30 talaca koje su islamski ekstremisti držali u vojnom kompleksu u Ravalpindiju, koji su juče zauzeli. Nijedna grupa nije preuzela odgovornost, ali vlasti smatraju da iza napade stoje pakistanski talibani ili neka ekstremistička grupa koja je povezana s njima.

Portparol pakistanske vojske, general Atar Abas je rekao da je od upada ekstremista u vojni kompleks, tokom drame koja je trajala 22 sata, poginulo ukupno 19 osoba - osam vojnika, osam napadača i tri taoca.

Vojska je zarobila vođu napadača koji je ranjen pošto je pokušao da aktivira eksploziv koji je nosio. Pripadnici specijalnih jedinica pakistanske vojske rano jutros su napali vojni kompleks u Ravalpindiju u koji su napadači upali juče obučeni u vojne uniforme.

Devet teško naoružanih ekstremista napali su juče vojni štab, a u žestokim sukobima koji su usledili poginulo je osmoro vojnika i četiri napadača. Abas je rekao da je napadač koji je nosio pojas sa eksplozivom čuvao 20 talaca u jednoj sobi i da je ubijen pre nego što je uspeo da ga aktivira. Portparol pakistanske vojske je dodao da među oslobođenima taocima ima vojnika i civila.
XS
SM
MD
LG