Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Široki Brijeg: gradske vlasti deklaracijom osudile nasiljeOpćinsko vijeće Širokog Brijega prihvatilo je u na izvanrednoj sjednici deklaraciju kojom je osudilo nasilje što je u tom gradu izbilo u nedjelju u povodu nogometne utakmice.

Skupština Zapadnohercegovačke županije u četvrtak će izvanredno zasjedati kako bi se raspravljalo o nedjeljnom nasilju u Širokom Brijegu, kad je ubijen navijač nogometnog kluba "Sarajevo".

"Sarajevske 'Horde zla', naoružane mržnjom, oruđem i oružjem divljački su se okomile na naš grad i građane, razbijali su, premlaćivali, ozljeđivali građane i policijske službenike - jednom riječju, opravdali su ime kojim sami sebe nazivaju", navodi se u deklaraciji o osudi nasilja koju je prihvatilo širokobriješko općinsko vijeće.

Gradsko vijeće izrazilo je sućut obitelji ubijenog navijača "Sarajeva" Vedrana Puljića s pozivom da njegova smrt ne služi za širenje mržnje.
U deklaraciji se dodaje kako istinu o sukobima otkrivaju videosnimke u kojima se jasno vidi divljanje navijača "Sarajeva".

Poručuje se kako će Široki Brijeg biti otvoren i gostoljubiv grad.Predsjednik županijske skupštine Vitomir Filipović najavio je u srijedu izvanrednu sjednicu te osudio dolazak potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe u pratnji predstavnika navijača "Sarajeva" u Široki Brijeg.

Filipović tvrdi da je Kebo izvršio pritisak na županijsko državno odvjetništvo koje je iz pritvora pustilo sarajevske huligare osumnjičene za izgrede.
U nedjeljnim izgredima ubijen je jedan navijač "Sarajeva", a više osoba je ozlijeđeno. Materijalna šteta je velika.
XS
SM
MD
LG