Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đilas: Stare ulice ne menjaju imenaGradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da se neće menjati sadašnji nazivi ulica da bi im se vratila imena ruskih generala.

"Nazivi ulica se menjaju u redovnoj proceduri i u predviđenim rokovima i inicijativa da pojedine ulice u Beogradu dobiju ime po ruskim generalima nema veze sa posetom ruskog predsednika Dimitrija Medvedeva", rekao je Đilas novinarima u Skupštini Beograda.

On je naveo da svi koji su učestvovali u borbi protiv fašizma, a pogotovo u toj borbi dali svoj živiot, imaju pravo da se neka ulica u Beogradu nazove po njima.

"Nekadašnje nazive ulica moći će da dobiju nove ulice, kako se imena ulica ne bi stalno menjala i time zbunjivali građani", rekao je Đilas i dodao da se Beograd stalno širi i da će biti dovoljno ulica za sva predložena imena.

Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije i Srpska radikalna stranka prethodnih dana su podržale inicijativu da ulice u Beogradu dobiju imena ruskih generala koji su učestvovali u oslobađanju Beogradu.
XS
SM
MD
LG