Dostupni linkovi

Čavic ne ide na sastanak u Butmir


Predsjednik Demokratske partije (DP) Dragan Čavić neće ići na sastanak u Butmir 9. oktobra koji bi, u organizaciji EU i SAD, trebalo da okupi stranačke lidre u BiH radi prevazilažnja aktuelne političke krize i ubrzavanja euroatlanskog puta BiH.

''O tome sam u ponedjeljak pismeno izvijestio američkog ambasadora Čarlsa Ingliša '', rekao je Čavić novinarima u Banjaluci, ističući da ne želi da komentariše posljednje špekulacije nekih medije iz RS o njegovom navodnom ''izdajničkom'' djelovanju protiv RS i njene aktelne vlasti.

On je naveo da neće da učestvuje na tom sastanku prvenstveno zbog toga što smatra da se pozvani zvaničnici iz RS nisu za njega ozbiljno pripremili.

''Mislim da je predsjednik RS Rajko Kuzmanović trebalo da sazove zajednički konsultativni sastanak predstavnika svih stranka i stručne ljude, kako bi u Butmiru nastupili sa zajedničkom opštom platformom, umjesto što to radi separatno, nakon što je prvo razgovarao sa rukovodstvom Saveza nezavisnih socijademokrata (SNSD) da bi dobio smjernice, koje bi svi ostali trebalo da prihvate i provode'', naglasio je Čavić.

On je ocijenio da su premjer RS Milorad Dodik i njegov SNSD pogubnom ekonomsko-socijalnom i međunarodnom politikom doveli RS u najteži položaj od Dejtona do danas, a da pri tome dijele sve ostale političke aktere na ''patriote'' u koje ubrajaju sebe i ''svoje trabante'', te ''izdajnike'' u koje svrstavaju svako opozicino djelovanje.
XS
SM
MD
LG