Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Siniši Vučiniću uslovna osuda 6 mjeseciSiniša Vučinić, koji je pretio smrću poslaniku Žarku Koraću i novinaru nedeljnika "Vreme" Milošu Vasiću, osuđen je na šest meseci zatvora uslovno.

Vučinić se predstavlja kao predsednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske je nakon presude rekao da će se izviniti Milošu Vasiću ukoliko on to želi i nazvao Vasića uvredom za novinarstvo. Vasić je prihvatio Vučinićevo izvinjenje i rekao da su on i Vučinić sada kvit. Inače, za ovu vrstu krivičnog dela zaprijećena je kazna do tri godine zatvora.

Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cijnio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom.

"A sada pamet u glavu i da se to ne ponovi", rekao je sudija Vučiniću.

Podsjetimo, Siniša Vučinić je putem medija prijetio Vasiću i Koraću, poručivši im da će "proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić".

U pismu "Glasu srpske" i "Vremenu" Vučinić se hvalio da je doprinio ubistvu Đinđića, a pored pretnji, redakciji nedeljnika "Vreme" je poslao je i telegram saučešća zbog smrti njihovog novinara.
XS
SM
MD
LG