Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sastanak Su Ći i zvaničnika režimaLiderka opozicije Aung San Su Ći sastala se s vojnim zvaničnikom u Mjanmaru, drugi put otkako je u petak odbačena žalba na presudu o produženju kućnog pritvora.

Su Ći i ministar za rad koji je zadužen za odnose sa opozicionom liderkom, Aung Ći, sastali su se drugi put u poslednjih pet dana, a razgovor u zgradi vlade trajao je oko pola sata, saopšteno je iz zvaničnih izvora koji su zatražili da ostanu anonimni.

Prvi susreti Su Ći i zvaničnika hunte od januara 2008. godine organizovani su u trenutku kada je Vašington nakon deset godina obnovio razgovore sa vojnim režimom.

Su Ći, dobitnica Nobelove nagrade za mir, u avgustu je bila osuđena na tri godine zatvora i prinudni rad zbog kršenja kućnog pritvora, ali je vođa vladajuće vojne hunte preinačio presudu na 18 meseci kućnog pritvora.

Aung San Su Ći je osuđena za kršenje kućnog pritvora, jer je u svoju kuću početkom maja primila nepozvanog Amerikanca, koji je preplivao jezero do njenog doma.

Suđenje Su Ći izazvalo je međunarodnu osudu. U poslednjih 20 godina Su Ći je provela 14 godina u zatvoru ili kućnom pritvoru. Poslednja presuda onemogućava liderki opozicije da učestvuje na izborima 2010. godine.
XS
SM
MD
LG